Ainakin antibioottiresepti piti saada, vaikkei pikatesti kurkusta aihetta antanutkaan. Paska lääkäri, ei edes reseptiä!
Toisaalta pitäisi välttää turhaa tutkimusta. Kustannustehokaskin pitäisi olla. Vaan minkäs teet! Tutkittavahan se on, sillä oireiden ulkoaopettelun myötä tämä googlekas laskettelee kaikkea mahdollista tuntemusta eikä lääkäri näin ollen useinkaan lähde hanaamaan vastaan. Sitten tutkitaan. Vaikka mitään ei löytyisikään, jatketaan toisella tutkintalinjalla.
Googlepotilaista on selvästi erotettava kaksi ryhmää. Toiset ovat aidosti peloissaan vaivoistaan ja siitä syystä koettavat selvittää tilannettaan ikäänkuin valmiiksi vastaanottotilanteeseen.
Toinen ryhmä on sellainen, joista taitaa vaan olla "kiva" olla potilas ja saada huomiota. Tämä jälkimmäinen ryhmä minua mietityttää... huomionhakuisuuttako vaiko unelma olla sairas? Jos nämä sitten onnistutaan jollain konstilla hoitamaan, mitä jääkään jäljelle - tyhjä aukko, joka pitää taas jollain täyttää. Niin, ja sitten ei ole kivaa kun ei ole kurjaa. Niitäkin löytyi aikoinaan. Varmaan vieläkin.
Toisaalta on hyvä asia tutkiskella asioita omatoimisestikin. Mutta miksi lääkärit sitten opiskelisivat vuosikausia, jos hoitaminen olisi noin helppoa? Vaikka onhan noita googlelääkäreitäkin kuulemma ollut...
Lääkärikin tarvitsisi työrauhansa. Tuntuu ikävältä vainolta kuulemani uutisointi vaativista potilaista, joiden pitäisi saada ehdottamansa diagnoosi itselleen väkipakolla vaikkei mikään tukisi asiaa tutkimuksista huolimatta - tai siitä johtuen.
Lisää asiasta netissä, kuten sanonta kuuluu!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti