Tästä se sitten lähti. Selvitystyö, joka vaan jatkuu. Juusto siis sulatetaan nimensä mukaan ... ei kuitenkaan voilla. Sitraatti ja fosfaatti kuulemma. No, voihan se ja tuo.
Kieltämättähän se kylmäsi, että fosfaatti... eikös sitä maajussi huiski pelloilleen? Nyt syön sitä leivän päällä ja varsin halukkaasti. Tätähän piti selvittää lisää. (Mitenkäs nyt jatketaan suppilovahverokeiton kanssa, kysyn vaan!)
Oikein todella lukemani väitti luiden haurastumisen olevan mahdollista...
Kertakaikkiaan jo tuo jäätelössä oleva glukoosisiirappi, jonka koukuttavasta vaikutuksesta lueskelin jokin aika sitten sai minut villiksi kuluttajaksi. Tuo mainitsemani siirappi saa kuulemma samanlaisia koukutuksia aikaan kuin arominvahvennekin. No, ilmankos minä kevyesti pistelen kunnon annoksen oikeaa kermaista jäätelöä ja muistan katsoa kaikki hyvät tarjouksetkin. Kevytjäätelöt älkööt vaivautuko silmiini, voin juoda vettä sen sijaan. Jäätelö jäätelönä, ihan periaatteesta.
Asiaa puhuen kyllä tuon huoleni esiin. Vuosikymmeniä kaikenlaista tekoainetta pakataan sisäisesti ja sivellään ulkoisesti. Miten tässä oikein näin on käynnytkään? Olenpa tutkimustyöni ansiosta löytänyt plantattavan sekamehun, jossa ei valmistuksessa ole käytetty lainkaan oikeita luonnonaineita. Hallelujaa, mikään ei ole niin viisas kuin ihminen!
Tästä syömiskulttuurista on nykyään tullut jonkinlainen käsityösuoritus. Hifistely on sitten out, mutta muuta jää jäljelle. Syökö nyt ihan esimerkkinä vaan, nuo perheen naperotkin lähikaupan ohjeen mukaan tehtyä sinisimpukkakeittoa?? Vau, sanon minä, jos niin on. On se aika sitten mennyt hienosti eteenpäin, eikä ole vielä sataakaan vuotta kun itse tein lapsellista ruokaa.
Mutta se sulatejuusto. Vähän kyllä mietityttää asia... porkkanakakun pintakin... se vaan vaatisi sulatejuustoa. Fosforia siis...vai sitriittiä, kumpaakohan siinä olisi? Kyllä tämä kuluttaminen on joskus tosi hankalaa... ei pitäisi miehen kaikkea kysellä, syötäisiin nyt vaan.
Tähän loppuun hieman tällaista matkailuhuumoria...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti