Kielokeittoakin tarjoiltiin jossainpäin erään asutuskeskuksen hienossa ravintolassa. Erikoisuutta oli ja väki erikoisesti joutui sairaalaan. Kaukana luonnosta tuntuu olevan kokkihenkilöt - mutta niin ovat asiakkaatkin. Kokomoisia tampioita on syömässä, jos oikein ovat tietoisia syömästään vihanneksesta..tai kasvista tässä tapauksessa. Ei siitä yksin ravintolaa voi syyttää kun sairastuu.
Pikkelöinnistä puhuttiin tänään lehdessä ... siis pikkelsin tekoa? ilmeisestikin. Mitä kummallisempia yhdisteitä oli... eipä silti - on varmaan joskus virkistävää maistella eri makuja? Minusta ne perisuomalaisetkin säilöntätavat voisi aina nostaa uusien rinnalle. Niissä on aito maku, tietää mitä syö. En tunnusta olevani vanha tupajäärä, mutta kun ne hyvät perusmautkin koukuttavat....
Viinistä tulikin mieleeni surulllinen tarina nuorehkosta miehestä, joka iltasella päätti tehdä kotonaan risottoa.
Voi itkun nenä!! - Valkoviini olikin lopussa, riisiä tosin olisi ollut. Viinakauppa kiinni ja maitokauppa ei tätä tuotetta myy ... niin jää tarinan sankari ilman iltaista risottoaan viinin puuttueessa raaka-aineista.
Näin kylmäksi ja kovaksi se on käynnyt yksinasuvan miehen maailma! Oikein pahaa tekee.
Äidillinen neuvohan tässä on se, että osta poikakulta itsellesi viiniä kaapin perälle ja pidä ne avaamattomina tällaisten kauheitten tilanteitten pelastajaksi. Ei kaikkea tarvi juoda, mitä pirttiin hakee... ei tarvi sitten itkustella lehtien palstoilla tilanteitaan.
Ylenmääräinen maustaminen menee minun ymmärrykseni yli. Mikä saa ihmisen tunkemaan ruokaan kaikenlaiset polttiaiset! Ehkä ne ulkomailla käydessä ovat olleet eksoottisia ja kaikessa karmeudessaan peittäneet puolipilantuneen valmistusaineen käryn... tiedä sitä.
Mutta miten tämä näin kävi, sitä vielä mietin, onhan kukka kesäkeittiöni seinustalla ja sitä usein siinä vilkuilin... miettien, että mikä tuotakin nyt vaivaa. Tiedätkös sinä syytä?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti