Itsenäisyyspäiväkin tulossa. Tässä teille pikkku vinkki tarjoiluun, kalakääretorttu.
Lohirulla (paista uunissa 175 ast kunnes pinta hieman muuttaa sävyään vaal. rusk. )
- 6 munaa
- suolaa
- 200-250 g pakastepinaattia
Tee munakas:
- puristee ylimääräinen vesi pinaateista pois ennen kuin lisäät ne munakkaaseen
- vatkaa munien rakenne rikki, lisää suolaa
- vatkaa valkuaiset erikseen vaahdoksi ja nostele edellisen massan joukkoon varovasti
- kumoa massa leivinpaperin päälle korkealaitaiselle uunipellille
Kun pohja paistuu, laita työpöydälle odottamaan leivinpaperi, jolle olet sirotellut hipihienoa parmesaaniraastetta valmiiksi kuin kääretortun sokeripohja.
Kippaa uunista ottamasi levy tälle hetken jäähtymisen jälkeen. Ota heti paistopohjana ollut leivin paperi pois, kosteus haihtuu pikkuisen
Tee täyte:
- 400 g savulohta
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 sitruunan mehu ja kuorta raastettuna
- 1/2-1 dl oliiviöljyä
- valkopippuria, mahdollisesti suolaa
älä lisää tähän tilliä, koska ajatus on, että täyte olisi mukavasti vaal. punertavaa
Levitä sekoittamasi täyte kääretorttupohjalle ja käännä leivinpaperin avulla napakaksi rullaksi. Näyttää mukavalta, koska pinta on keltaisen juustoraasteen huurruttama, vihreä-vaal.punaraitainen torttu. Laita kylmään.
Leikkaa tortusta siivuja, tai vinoneliöitä. Koristele tillillä ja makoisan näköisellä katkaravulla, kananmunan lohkolla...
Maistuu muuten ensimmäisten uusien perunoidenkin kanssa, nyt itsenäisyyspäivän pöydässä mukavan näköinen ja etenkin makuinen tarjottava.
Maistuis´varmaan sullekin?
... ei niinkään itsenäisyyspäivään, mutta ohjeeseen liittyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti