keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Mätkyt, mikä pirulllinen arpatuuri?

Tänään, tilille tulevien veronpalautusten aattona, on varmasti syytä puhua myös mätkyistä. Lehdissä oli juttuja julkkisten saamista kohtuuttomista mätkyistä. Samaan aikaan lähiostarilla pienemmän ansiotilin kuitanneitakin oli kulmat kurtussa, kun verottajalle ei mikään riitä.

Mätkyistä puhutaan kuin jostakin haudanryöstön yhteydessä tulevasta vitsauksesta, kuin sokea metsästäjä ampuisi nuolensa johonkin poloparkaan. Häneen, joka kaikkensa antaneena ei ole itse ymmärtänyt laskea pidätysprosenttiaan oikein ja siitä sitten koituu vielä tällainen perhanallinen vääryys. Mätkyt! Sitä surraan ja kirotaan, vuorotellen ja yht´aikaa. 

Äitini oli aikoinaan mestarisurija tässä mätkyasiassa. Muistan jo pikkulikkana ne puheet siitä mätkystä, joka voi kohdata kenet tahansa. Sitä ei siis voinut ennakoida, näin päättelin silloin. Mutta voi sitä riemua, kun mätkymestari ohitti äitini ja antoikin veronpalautuksia! Ihanaa, upeaa, mukavaa...muistan vieläkin sen sinisen filtin pehmeyden, jonka sain niillä "voittorahoilla", palautuksilla, joita tulla tupsahti odotettujen mätkyjen sijaan. Itseasiassa koko poppoomme sai omansa ja kääriydyimme mukavasti peittoihimme. Todellisuudessahan äitimuori itse ne peitot osti, vaikka meillä se tuntuikin voitonjuhlalta. Kerrankin oikeus voitti. 

Veronkalentereita painettiin joskus 80-luvulla ja niistä sitten seurattiin "kenen kanssa kannattaa seurustella". Sekin bisnes on mennyttä, netistähän löytää mitä vaan. 

Veroprosentin nosto kannattaa. Palautuksille maksettava korko on huomattavasti parempi kuin pankissa rahan säilyttäminen - no, kellä se sitten mitenkin säilyy...

Kyllä elämä on ihmeellistä, tänäänkin!


Tämä ei sitten mitenkään liity aiheeseen, oli vaan taas niin hervottoman hauska - kun hieman eläytyi aiheeseen...

Mukavia shoppailuhetkiä kaikille palautusta saaville ja syvin osanottoni mätkyjen kohteille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti