tiistai 14. kesäkuuta 2016

"Hyvästi järki - huomenna tavataan!"

... vai tavataanko?

Otsikon mukaista repliikkiä käyttivät taannoin tv:ssä esiintyneet ukrainan babuskat. Vanhat muorit nappailivat pontikkaa eloaan keventämään.He tosin näyttivät aineesta selviytyvän, vieressä tikitti toimittajan säteilymittari mittaamassa muuta terveyteen vaikuttavaa.  

Juhannus lähestyy ja sen myötä kansa siirtyy viettämään keskikesän juhlaa - osa edelleen sepalukset auki keskellä ulappaa. Peikkojuoma antaa uskoa pienemmällekin mieshiirulaiselle uimamaisterin kyvyistä tai kuikan sukuun kuulumisesta. En nimittäin ole kuullut naisten kuolleen housut nilkoissa laidan yli pyllistellessä... 



Radiossa uutisoitiin jonkinasteisesta kokeesta, jossa alkoholin juomisen jälkeen uitiin tietty matka vaatteissa ja jotain muutakin suoritetta oli. Tällä piti testattaman sitä muuttuvaa uskoa omiin kykyihin "uida sille seuraavalle kivelle", jonne ei kait sitten ikinä päästä. Kait sitä asian vaatimaa näkyvyyttäkin saadaan tämän kautta? Mielestäni kyllä nuo edellisvuosien juhannustilastot toimisivat empiirisenä materiaalina mielestäni aika hyvin ilman uusia ponnistuksia. 

Täällä meidän vesillämme näkyy tietynlainen sukupolvenvaihdos tai mökkien vuokraamisen myötä tulleiden vauhtiveikkojen veneily. Nyt pitää päästä paikasta toiseen vikkelään. Hidasteina on toisinaan mummot sekä papat soutuveneillään.Kalaverkot ja katiskatkin ovat väylällä, näille menijöillehän ei tunnu mitään kertovan verkkomerkkien sijoittelu - siitä vaan! Jos poliisien määrä on kaduilla sekä maanteillä vähentynyt, siihen verrattuna valvonta vesillä aivan olematonta. Sanonta, mikään ei ole niin kade kuin kalamies pitää kutinsa. Porukkaa on, jotka käyvät toisten verkoilla,  varsinkin rapuaikaan saalistavat toisten merroilla. 

Juhannus lähestyy, meille se on ilon ja ylpeydenkin juhla. Ensimmäisen lapsenlapsemme lakkiaisia juhlitaan oikein urakalla - tosin pienellä viiveellä,  varsin mallikkaan tuloksen myötä.  Nämä nykyperheet kun on usein jaettu kahteen osaan, vietetään juhliakin hieman erimuotoisesti. Vaan haittaaks´se? 

Hieman mummina tuppaa tämä järkikulta taas haparoitumaan, vastaanhan tarjoilujen tekemisistä ja juhlien muusta organisoinnista. Kolmisenkymentä vierasta näissä nurkissa ja juhannuksen sää on varmaankin mitä ikinä! Toivotaan parasta, mutta varaudunpa jälleen kerran kaikkein pahimpaan säävaihtoehtoon. Se tietää kyllä ukkihenkilölle kaikenlaisten viritysten rakentelua. Onneksi hän on kätevä isäntä. Pihalle on ilmestynyt kuorma kestopuuta, siitä hän on nyt nikkaroimassa ulos pitkää yhdenmittaista pitopöytää, palataan siihen myöhemmin.  

Vuosien takaista järjenmenettämistäkin voisi tässä muistella. Siinä ei nyt ollut pontikalla syynsä... vaan tämän ensimmäisen lapsenlapsen syntymä. Mies tuskastui kohkaamiseeni ja koetti muistutella kenen se lapsi nyt oikein on. "Eikä se nyt mitään pitäisi muuttaa"... sitten yllätinkin miehen konttaamasta kravatti polvien välissä maata viistäen pienen prinsessan perässä - olohuone-eteinen-keittiö-olohuone.... Ei sitten mikään ole muuttunut, ainahan sinä noin olet konttaillut??  Ei siinä oikein muuta voinut kuin todeta järjentason sumentuneen - molemmilla. Se toinen kerta isovanhemmuutta ei ollut yhtään parempi, vaikka "kokemusta jo oli".




Tähän teemaan ikäänkuin sopien - olettekos jo muistaneet tehdä perhosillenne baarin?
Säät ovat jälleen lämpenemässä ainakin joksikin aikaa. Kokeilkaa ja saatte tontillenne eloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti