lauantai 22. lokakuuta 2016

Kuka pissi muroihin?

Olipa ohjelma Sambiaan uponneista avustusrahoista - tai oikeammin mihinkä ne sitten loppujen lopuksi upposivatkaan!

Miten naivisti sitä uskotaankaan avustusten perillemenoon! Kerta toisensa jälkeen tulee uutisointia samantapaisista jutuista ja mitä vielä, taas lähdetään avustamaan uutta hetteikköä. 


Joulun aikaan on enää hippunen ja se, jos mikä saa lompsat aukeamaan. Keräyksiä riittää ja joulumieltä ostetaan. Suomi on varakas maa ja se tunnutaan tiedettävän muuallakin. 

Nuo oman maan ulkopuoliset maat tuntuvat olevan kiinnostavampia kohteita kuin täällä apua tarvitsevat. Mistähän syystä? Onko se hienompaa? 

Jokin aika sitten uutisoitiin etelä-afrikan yhdestä presidentistä, joka sai 13 miljoonaa parantaakseen kotomaansa turvallisuutta. Vaan mitä tekikään tämä julli! Hän rakensi itselleen uima-altaan, karja-aidan sekä uuden kanalan. 
Olipa ainakin kanoilla turvallinen olo. 


Kaikenlaistahan siinä kieltämättä mieleen tulee näitä ohjelmia katsellessa. Varsinkaan, kun vääriin kohteisiin uponneita rahoja ei saada perittyä takaisin. 

Entinen työtoverini vietti juuri äsken viimeiset hetkensä saattohoitokodissa, jonka toimintaa ylläpidetään kaikenlaisilla keräyksillä. Rahaa muutaman tonnin settinä toiminnan tukemiseksi, maailmalle rahaa upotetaan sen sijaan miljoonia. Tasan ei käy onnenlahjat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti