perjantai 1. syyskuuta 2017

Miten miehet sisustavat?

Minua alkoi kiinnostamaan miten miehet sisustavat vaimojensa kanssa, onko osallistumista muuten kuin avaamalla lompsansa kassalla. 




Äskettäin kuulemani tulokset puhuvat alkuun hyvin samankaltaisista toiveista sisustamisen suhteen, mikä siinä on tärkeintä. No, tietenkin se on sohva ja oleilupaikka. En muuten yhtään asiaa kummeksunut. Töissä käyvän kansan vakipaikkahan se taitaa olla iltasella. Siihen valutaan kaikenlaisten huokauksien saattelemana. Jotkut saavat siinä kulumaan vaikka koko päivän, kaikkine oheispuuhasteluineenkin.



Naisten kakkossijalla oli listauksessa verhot ja tekstiilit ylipäätään. Pesäntekovietti puhuttelee ja sitä tehdään tähtityynyin kuten home-versioihinkin. 

Miesten kakkonen oli - arvasitte varmasti ?? televisiot ja mediakeskukset! Just näin. Vaikka taivas putoisi, teeveestä katsotaan jalkapallot, jääkiekot ja vaikka mitkä matsit. Olipa sitten ikkunoissa verhoja tai lapsilla paitoja. Se on se huoneilmaankin leviävä testosteroni....



Mitä listalla oli tämän jälkeen, olkoon se ja sama. Mietin vain itsekseni, miten se sisustaminen menee nykyään perheissä... lähtevätkö miehet vapaaehtoisesti askoiskumasku-kierroksille tai lukevatko silmät kiiluen ikeakuvastoita kotisohvalla...?? Toimiko se teillä?

Entä, kun saat päähäsi raahata kotiin Jurvakais -vainaan ladonpäädyn olohuoneen seinäksi, suostuuko ukkokultasi? Syökö hän ihanat pikku tapakset siitä kulahtaneen navetanoven päälle katetusta ihanuudesta mukisematta? Entä, istuuko vaaleilla kesähousuillaan tuolle metalliromuttamosta tai tallin takapihalta raahaamallesi ihanasti ruostuneelle heinäharavan istuimelle? Suostuvatko tähän aivan oikeasti, lähtevätkö leikkiin mukaan kiskoen teille ladonseinää posket hehkuen??

Miten onnistut tässä?



Miten onnistut saamaan koko rakennuksen sisämaalauksen valkoiseksi, vaikka mies tykkäisi juuri siitä mitä siellä on tällä hetkellä? Miten pää kääntyy ja mitä temppuja joudutkaan tekemään?



Entä, miten vieraasi suhtautuvat kesäisiin kekkereihinne... istuvatko he innolla vaaleine vaatteineen tällaiselle rappion jakkaralle juhlistamaan jotain ihanuutta? Kestääkö se edes Lissun pehvan painoa - mieti!



Mietin toisinaan, ajatuksenlentokentällä harhaillessani, ovatko miehet lainkaan kiinnostuneita -aidosti ja oikeasti sisustamisesta... miten he tyytyvät siihen raamiin, johon heidät istutetaan? Ei kait nyt pelkällä seksillä tänä päivänä...?

Katsotaanpa kuvia albumeista ja instasta. Kaikki kodit alkavat näyttää samanlaisilta. Vaaleaa vaaleammilta, samanlaiset sohvat, tyynyt, peitot verhot jne. Mikään ei erota Lissun kotia Markesta, Lilli ja Hellu myös vaaleita. Kaisu on niin vaalea valkoista tukkaa ja paitaa myöten, ettei häntä tapetista erota. Dominokeksikin pitää syödä vikkelään täytepuoli päälläpäin kahvilla sisustukseen sointuen. Vai onko se edes kahvia, ehkä vihreää teetä. 

Missä on persoonallisuus ja perintökalut? Eikö kukaan uskalla tykätä omana itsenään mistään muusta. Eikö kukaan oikeasti  tykkää vaarin Bonazakalustosta tai Towerhyllyköstä? Mummun Myrnakupit, joko ne menivät kiertoon?



Uskallatko tunnustaa käyttäväsi äitisi häälahjakuppeja? (No joo, mökillähän ne mulla.. kaapissa)

Entä miespuolinen perheenjäsen. Huomaako hän mitään astiaa, kippoa tai ylipäätään kaappia keittiössä? Mikä hänet sytyttää? Joku aparaatti arvatenkin...

Parhaiten hän kait sisustaa autotalliaan... ellei lähde kalaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti