tiistai 4. joulukuuta 2018

Ilmavaivaiset lelukoirat ja muut joulun ihmeet

Kaipaan aikoja, jolloin lapsenlapseni olivat pieniä "äiväniä", selasivat postiluukusta tipahtaneita leluraamattujaan sekä Hobby Hallín kuvastoja innosta puhisten. Valikoitiin tavaroita itselle, jollekin toiselle, itselle, itselle ...jne. 
Minunkin piti niitä kuvastoja mummina selailla, enhän muuten ollut perillä kauden hittituotteesta, vinkeistä ilon antajaksi. 


 Lapsenlapset ovat jo isoja, lahjan antaminen on taas oma juttunsa. Moni paketti on korjattavissa riihikuivalla rahalla. Tytölle on helpompi tehdä näitä krumeluureja, poika ei niistä piittaisi. Haluan siis kuitenkin sujauttaa siihen kuuluisaan "konttiin" jotakin itse tehtyä, olkoon sitten vaikka pojan 45-46 sukat.... naapurissa täti kutoo ihkuja pieniä Adidas-sukkia...voih...

Lelumainoksesta bongasin koiran, jota mainostettin ilmavaivaisena piereskelijänä!! Ei nyt ihan noin, mutta kuitenkin. Sisältö oli juuri noin. 

Pieruhuumori se pitää suomalaisia otteessaan oli joulu tai juhannus... vaikka lelu nyt olikin tuotettu jostain etelämmän ilmansuunnan maasta. Kait ne samat asiat naurattavat sielläkin?

Eipä ole sataa vuotta vielä, kun hauskinta mitä tiesi, oli sujauttaa pierutyyny isopehvaisen Kerttuli-tädin tuolille juuri ennen kuin hän siihen istua mätkähti. Voi sitä riemua, kun täti niin punoitti kasvoiltaan!

Mutta ostaisinko mummina tuollaisen lelukoiran noilla ominaisuuksilla?? Tuskinpa vaan. Paukutelkoon josssain muulla, se muovikasa... Jäin vielä miettimään sitä äänikonetta lelukoiran kropassa. Käykö sille samalla tavoin kuin itkevien nukkien äänille, jotka jossain vaiheessa muuttuvat ajokoiran ulinaksi... entä sitten tuo ilmavaivan ääni, sorsaparvi kaislikossa, vai?
Kuuntelin radiosa ohjelmaa toisella korvalla... kovasti oli kaupassa tuotevalikoimaa. 25000 tuotetta koko puodissa, kertoi liikkeen edustaja. Yksistään juustoja löytyi täältä kuulemma noin 650 erilaista. Tulossa olivat vielä joulujuustot, jotka lisäävät tuotemäärää huomattavasti. 

... ja aina seisoo joku naama norsun sellaisella, etteihän täällä ole yhtään mitään minkä ostaa haluaisi. Siinä sitä joulun ihmettä taas piisaa.

Aina uuden kokkiohjelman ansiosta pitää kauppaan tilata vaikka mitä juurta sekä jauhetta. Vähän aikaa tätä tohinaa ja sitten taas jotain muuta. Sellaista elämä on. 


                                                            Joulua odotellessa...  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti