lauantai 25. toukokuuta 2019

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä?

Sosiaalinen media tarjoaa elämyksiä, kuten luonto konsanaan!  ... en tiedä missä olin vuonna 2006 kun Pyhäsalmen keskustaan pykäsivät hiihtäjäpatsaan yhdelle Suomen menestyneelle naishiihtäjällemme.


Tuijotin kuvattua patsasta epäuskoisena. Eihän tämä nyt voi olla todellista, kuka umpihölmö on nuijankopautuksella tämänkin asian hyväksynyt!!

Mikäli lukisin urheilusivuja ja katselisin TV:n urheilulähetykset, ehkä olisin tämänkin tiedonjyvän jo aiemmin silmiini saanut. Vaan nyt, näillä kymmenillä sen tulo oli kyllä oikea "kulttuurishokki". 


Katsokaa itse patsasta netissä ja tehkää omat päätelmänne. En kopioinnut sieltä kuvaa tähän, kun en niistä tekijänoikeuksista ole selvillä ... halvempaa näin.

Keskellä jonkinlaista suihkulähdettä sivakoi Helena Takalo. Hyvä on hiihtoasento, meno päättäväisen näköistä, mikäli menisi. Talviurheilulajinahan hiihto tapahtuu useimmiten suhteellisen kylmissä olosuhteissa. Siinä se koko kansan Hellu sivakoi ilkialasti, ilman suksia ja sauvojakin. Se nyt vielä puuttuisi, että välineet olisi alastomalla... nyt sellaista dementiahiihtoa, kuten sanottiin joskus välineensä unohtaneelle. 


Minun pieneen päähäni ei kyllä mahdu tämmöinen patsastelu! Mikä ihmeen järki on urheilija laittaa alasti patsashahmoon... miltä näyttäisi Matti Nykänenkin ponnistusasennossaan hyppyrin nokalla ilkimulkusillaan.... ??? Minne sen viisarin tuulivastustuksesta päättelisi sijoitettavan, jotta kuva olisi oikeanlainen...?
Olisihan talviurheiluvaatelus ja välineet kuvaamassa sitä aikaakin, milloin suoritukset tapahtuivat. Historiaa sitä taitamattomille samalla. 

Helenan mies oli kuulemma aikoinaan sanonut, että olenhan minä paljonkin nähnyt sinun hiihtävän, vaan en ennen tuossa asussa. 



                                              Kyllä maailma on ihmeellinen paikka!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti