keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Ammattikehtaaja avuksi?

Kursailua tunnutaan harrastavan lähes kaikissa porukoissa, joihin olen mukaan päässyt. Tuttu tilanne varmaan muillekin ..?




Pöytä on katettu, ruuat paikoillaan. Kutsu ruokapöytään annetaan. Mutta missäpä syöjät? Kursaillaan seinänvierillä, vilkuillaan toisia. Jospa tuo aloittaisi, enhän minä tai me nyt ensimmäisinä voida mennä. Tätä vilkuilua jatketaan ja emäntä kiittelee mielessään, ettei kohokasta laittanut. Se ei nimittäin odottelisi syöjää... vaan syöjä odottaa kohokasta. 

Eikä tämä ole mikään hämäläinen hitausilmiö, sitä löytynee monesta maakunnasta. Mutta nyt vaan odotellaan, josko joku aloittaisi. Emäntä kutsuu jo toistamiseen. Miesporukkakin on löytänyt uuden keskusteluaiheen ja seisovat ringissä juttelemassa, ikäänkuin kuulonsa menettäneinä. 

Naisväki pörräsi äsken paikalla, apuaankin tarjosivat ruuan valmistelupuuhiin. Missä he nyt ovat! Siellä jossakin, kuka tässä nyt aloittaisi...


Jaa´a, vanhemmat ensin! En tunnustaudu vanhaksi, siksi en liiku. Ja taas odotellaan.


Mutta sitten tuleekin yllätyskäänne juoneen! Takaviistosta tuleekin eräs suvun nuorempia jäseniä edustava, ottaa tilanteen haltuun sanomalla, että minäpä olenkin ammattikehtaaja ja aloitan nyt ruuan ottamisen.

Upeaa, hienoa, mahtavaa. Siinä loksahtavat leuat. No, nyt uskalletaan mennä, vaikka olisinhan minä nyt muutenkin ... jäätiin vain jutustelemaan. 


Ihan opettavaisena tarinana kerron tähän väliin jutun eräästä maatalon emännästä, joka kutsui kolmea poikaansa yläkerrasta syömään. Ei kuulunut mitään ekalla kutsulla. Toinen kutsu ja joku pojista kysyi mitä ruuaksi. "Hernekeittoa", oli vastaus. "Hyi, pahaa" kuului yläkerrasta. Kun pojat tulivat alakertaan, heitti emäntä sopan vessanpönttöön sanoen, ettei meillä ruualla kiusata. Siinä oli sen kertainen opetus sille kolmikolle.



Jospa nyt lähdettäisiin ruokapöytää kohti pikkuhiljaa vanumaan. Emännät ympäri valtakuntaa ovat seisseet tuntikausia hellojensa äärillä. Nyt maistuvien patojen viereen kaikki, tai valitkaa joukostanne ammattikehtaaja avuksenne. 

Makoisia juhannuspäiviä teille kaikille, sääkin tuntuu meitä kaikkia hellivän! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti