torstai 12. joulukuuta 2019

Tarkkana siellä kentällä!

Hill Street bluesissa oli poliisipäällikkö, joka toivotti kenttätyöhön menijöille aina turvallista työpäivää.. "olkaa tarkkana siellä"...

Nyt puhun tarkkana olosta apteekkiasioissa. Etenkin ikäihmisten suoramaksuissa kannattaa olla silmä tarkkana. Kerronpas yhden jutun, sillä lääkkeet ovat kalliita muutenkin  ...



Vuosikausia toiminut apteekkilaskutus ikäihmiseni hoitopaikoissa toimi oikein mallikkaasti siihen kuuluisaan viimeiseen pisaraan saakka. Sitten alkoikin tämmöinen juttu pyörimään ...



 Viimeisenkin laskun tulo piti oleman siellä suoravelotuksessa, kuten ne edellisetkin. Niin kuvittelin. Sitten putkahtikin lasku perintätoimistosta, oikein Turusta saakka. 
Lasku oli suoravelotukseessa kuitenkin ja mennyt maksuun eräpäivänään 03.10.19. Tämän turkulaisen kirjeen päiväys oli kuitenkin 03.10.19, eli laskun eräpäivä. Siinä perintäfirman laskussa eräpäivä oli mainittu parin viikon päähän. (Ehdin maksaa tämän 09.10.19,  ennenkuin sain suoravelotukseen menneen laskun itselleni.) 




Liikasuoritus takaisin...

Apteekkikin oli vaihtanut paikkaa ja nimeään. Palautesivukin ties missä. Ei kun paikalle asiaa selvittämään. Laskuttaja seisoo edessäni silmät pyöreänä. Joo... ja eikun ja sitten jotain muuta. Ei ole heidän virheensä mitenkään, ei millään muotoa... ei kai. Kukas sen sitten perintään pistikään? Ottavat perintätoimistoon apteekista kuulemma yhteyttä ja vaativat summan pikaista palauttamista minulle. Tyttönen odottelee minun kiittelevän tästä toiminnasta, mutta enpä pysty asiaan. Perskules.

Kuluttajavirastokin vastasi päivässä. Se varmaan virkisti maksamisprosessia muuallakin. Ellen olisi puuttunut tähän, mikä lie odotusaika. Tyttösen mukaan perintäyhtiö tilittää heille huonosti asiakkailta saatuja rahoja...että silleen. Tässähän tarjoillaan avonaisia porsaanreikiä! 





Kaksi kuukautta odottelua nykyisen tietotekniikan ja sähköisen maailman aikana ... lisään paljon painokelvottomia  konsonantteja  tähän loppuun ... mutta kuten sanoin, tarkkana siellä kentällä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti