tiistai 10. joulukuuta 2019

Saikku, estä sillä epämukavat hommat

Sairauslomista on tullut jonkinlaisia aseita estämään epämielyttävät työtehtävät, suojelemaan mielenpahoittamiselta sekä työtehtävien hoitamisesta/hoitamattomuudesta johtuvasta arvostelusta.

Julkisuudessa on oitis väki saikulla kun alkaa mennä jollain tavalla asiat ristiin. Vastuunotosta on hetki aiemmin puhuttu suu vaahdossa. Sitten jäädään sairauslomalle, jonka pituus on pilkkuun asti sama kuin irtisanomisaika, tahi ... ihme ja kumma... päättynee juuri uuden tehtävän alkamiseen.



Hoitajataustani kautta pohdin usein nykyajan ihmisten ikävien asioiden sietämisen heikkoutta. Kun homma ei mene toivotulla tavalla tahi saa osakseen arvostelua onkin saikun paikka. Ihmettelen suunnattomasti, miten sen saikun onnistuu saamaan. Mikä on sellainen diagnoosi, jolla se irtoaa noin vaan ja sopivan pituisena aikana? Ihmettelen toki vielä enemmän, jos siitä poissaolosta työnantaja joutuu palkkaakin maksamaan. Toivottavasti ei. Mielenpahoittaminen ei tietääkseni ole sairaus, vaikka toisilla se on kuin tauti. Tuppaa jatkuvasti pintaan. Nykypäivän ihminen tarvitsee sairauslomaa myös kissansa kuoleman takia ja yhden menehtyneen serkun, joku niistä seitsemästäkymmenestä ... (en kyllä ole tavannut vuosiin), mutta ... 



Työhistoriassani olin myös esimies ja siinä yhteydessä törmäsin vakijäseniin, joilla oli sairaus oitis saatavilla, kun piti muuttaa jotain tehtävää tahi puuttua tuttuun ja turvalliseen vuosikymmenten lyijykynä-ruutuvihko asioihin. Työkaverihan sen poissaolevan työn teki, teki varmaan muulloinkin. Mielenpahoitussaikkua halajavat ovat yleensä työyhteisöissä jonkinlaisia siivelläkiitäjiä myös. Siihen tulokseen tulin vuosikymmenten aikana. 


Julkisuudessa olevat henkilöt antavat meille tavallaan esimerkin toimia tässäkin asiassa. Jos on se on hyväksyttävää päättäjillä, miksi se ei sitä olisi tavallisella ihmisellä?

Vielä kummastelen millainen on täsmäsairaus, joka päättyy salamanlyönnillä uuden pestin tullessa voimaan. Toisaalta - paranemisen ihmehän on toisaalta erityisen mainittava!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti