sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Virpin niksinurkka

Tämän luettuasi leikkaat omatoimisesti etutukkasi, keittiön alakaappi on järjestyksessä, eikä mukuloiden syömistä munkeista sokerit valu lattialle!

Hieno slogan, vaikka itse sanonkin!

Olen aina ollut niksi-Pirkan sydänystävä. Sukkahousukeksinnöt tuottavat jos ei niinkään hyötyä niin ainakin huvia. 
Paras nauru tuli siitä, kun kuvittelin itseni marjametsään puettuna niihin kaikkiin sukkahousuviritelmiin, joilla kartellaan saappaisiin meneviä roskia sekä vältellään ilmassa pörräävät verenhimoiset hirvikärpäset. Sukkahousut siis vedettiin saappaiden päälle .... suhtaudunpa epäillen metsässä liikkumisen iloon tämän jälkeen. Minä ainakin takertuisin kiinni kaikkeen mahdolliseen. Enhän minä likinäköisenä mitään ryteikköä erottaisikaan, mikäli olisin päähäni kiskonut vielä yhdet norlynit. Siinä sitä säikähtäisi, jos ei muut marjastajat niin marjakaveri ainakin. Omalla temperamentillani varustettuna minussa olisi tuossa tilanteessa äänikin mukana, joten eipähän tulisi karhut eikä sudetkaan kimppuun.

Mutta nyt niihin omakutoisiin vinkkeihini, joita käytän arjessani. 

Ensiksikin, etutukka leikattiin ammoisina vuosina saaduin opein viivasuoraksi seuraavalla konstilla. Kampaa märkä etutukkasi suoraan, laita teippiä poikittain etutukkaasi siten, että pystyt leikkaamaan teipin alareunan mukaan viivasuoran linjan. Tämä edellyttää myös hyviä saksia, ei mitään kalasaksia... teippi irtoaa märästä tukasta ilman itkua. Suora on, eikös ole kumma juttu?

Lapsenlapset, joiden hyppysissä ei vielä pysy munkit eikä täytetyt voileivät, aiheuttavat meille mummeille joskus ylimääräistä Viledan käyttöä. Laitapa eväät suodatinpussiin, sinne ne sattumat ja sokerit putoilevat,  pussinpohjalta voivat muksut vielä keräillä syötäväksi lueteltavia herkkuja suuhunsa. 
Suodatinpussi on myös kätevä keräämilleni siemenille, helppo teipata talveksi siistiin nippuun aarrelaatikkooni. 

Pursuaako alakaappisi muovikasseja? Tässäpä oikein kuvallinen ohje, miten ne asettuvat mallikkaasti ja saat mukaan äkkilähdölläkin siistin muovikassin vaikka käsilaukkuun sopien. 


Eli, taita kassi pituussuunnassaan 3-4 osaan leveydestä riippuen. Aloita alalaidasta taittamaan kassia kolmioksi.
Päästyäsi lähelle sankoja, käännä sangat nipun sisälle. Näin saat tiukan kolmion, joka on helppo pakata vaikka laatikkoon, josta nappaat tarpeeseesi ehjän kassin. Viikatessa voit hylätä tästä leikistä rikkinäiset tai likaantuneet. Siisti, kuin sika lapsena!

Päätän ohjeistukseni pakolliseen sukkahousuvinkkiin. Nyt pihanlaiton aikaan hyvä vinkki isojen ruukkujen muurahaisespidemiaan on ennakointi. Laita sukkahoususta leikkaamaasi terään tai nilkka/polvisukkaan hiekkaa. Solmi pussukka ja laita purkkiin pohjareiän päälle. Liika vesi menee ulos, vaan eipä tule muurahaiset sitä kautta sisälle! 
Niin, sukkahousuilla voi sitoa kaikenlaisia kasvannaisia. Sukkahousuja saa leikata suikaleiksi tähän tarkoitukseen, voi punoakin halunsa mukaan.

Jaettu ilo jne...!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti