keskiviikko 31. elokuuta 2016

Ilo pintaan!

Millaiset asiat tuottavat iloa? Mistä hyvä mieli syntyy? 
No, siitä on hyvä mieli ettei ole paha mieli... näinhän sitä joku joskus lohkaisi.



                               Tämän hymyn nähdessään tulee pakostikin iloiseksi. 

Eilen ilostuin kanttarellisaaliistani ja oitis perään mustista torvisienistä.  Syksyisen metsän tuoksu on vallan ihana, haikeutta luopua kesästä siinä mukana. Vaan sieltähän se uusi kesä sitten aikanaan tulee, kunhan maltamme odotella. On tullut nimittäin joka vuosi. 
Mikä valtava määrä metsissä onkaan meille syötäväksi kelpaavaa tavaraa! Marjoja ja sieniä, puhdasta ja aitoa suomalaista. Eipä ole lisäaineita, pari toukkaa nyt kuitenkin ja hirvikärpäsiä - vaan ei ota hengen päälle nekään. 


Lemmikki tuo iloa koko sakille ja tämä setti, "Leenu, Liinu ja Tiinu"  oikein roppakaupalla.

Tässä neitoset jakavat vuoroja kuka pääsee lähimmäksi emäntää. Kolmantena oleva on selkeästi harmissaan. Mutta iloa on luvassa hänellekin, kyllä se halivuoro tulee ajallaan. 




,



Espanjalainen vesikoira Luna pääsi isäntänsä kanssa kokemaan matkailun iloa. Luna istutettiin vanhaan pärekoppaan ja matka alkoi. Hauho-Hämeenlinna-Hauho. Kävivät anoppia moikkaamassa. Matkaa taittui ainakin 80 km tällä vanhalla munamankelilla, joten ei aivan onnetoinen mies ollut pyöränsarvissa kiinni. 
Monenkertaista iloa: meille tästä ideasta, anopille vierailijoista, Lunalle vauhdin hurmasta ja Joselle kunnon kasvusta. JEE!  
(Mutta kyllä joku taisi silmänsä nyrjäyttää kymppitiellä nähdessään tämän koirankuljetuksen...) 
Eikä Lunaa voinut jättää espanjankotiin, joten saimme ilostua hänestä koko vierailun ajan. 


Naakka-herra oli varsin hupaisa näky seuratessaan ohikulkevia... lintuna niin pieni, mutta suuri ego auttoi alueen hallintaa.  

Iloita voi näistä luonnon ja elinympäristön pienistä ihmeistä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti