tiistai 20. joulukuuta 2016

Käppänätumput ja muuta puuhastelua joulun nimissä

... Ja äidin hommat ovat jälleen niin kiireiset! 



Muistattehan, että mietin tuota käppänän takaosastoa patalapun malliksi...? Nyt tein yhteen pakettiin käppänän taluttajalle tumpit. Tiedättehän te, mitä koirantaluttaja katselee ulkoillessaan ...??

Ja siitä kiireestä sitten. 

Mikä tekee sen joulukiireen meille -etenkin naisväelle??
Kaupoissa on tavaraa, kaikilla joulunlaittoon kohtuullisesti rahaa mikäli tilastoihin on uskominen. Nyt kun seuraan omakoti-elämää kokopäiväisesti, en ole vielä törmännyt samanlaiseen siivousvimmaan, joka oli valloillaan omassa lapsuudenkodissani aikoinaan. Lähes kaikki vietiin pihalle, mikä ovesta sopi. Mattoja hakattiin ynnä muuta melskettä kuultiin. Miesväki lähti ajoissa kuusenhakuun... ja tuntui, että aika kaukaa sitä toisinaan haettiinkin. Ehkä oli mukava olla poissa naisväen jaloista?

Kuka viettikään aikaansa komeroissa jouluna, nekin siivottiin edeltävästi...joulun tunnelmaahan sekin synnytti, kait. Joulu tulee, teitpä mitä tahansa - tai, vaikket tekisikään. 
Onkos meillä sisäänrakennettuna hyvä äiti - kuva, joka edellyttää kaikkea tätä touhuilua? 





Mutta! Tunnelmaa jouluksi voi hakea vaikka kauppakeskuksesta! 
Ihania piparitaloja siellä ja täällä.
Jouluiset tuoksut myös! "kun jouluksi kuuluu laittaa..." 

-Tai sitten aloittaa jouluinen askartelu kuten allaolevassa kuvassa. Tähän tulee tonttukylä valoineen ja kuusineen... tulin juuri metsästä kuusennäreet kopassa. Palataan toisella kuvalla myöhemmin!



 Aina voi tehdä käsitöitä, kääröihin päätyvät...



Lapsuudessa oli paha tilanne, jos bongasi lahjapiiloista pehmeitä paketteja...




Oikeastaan on hienoa, kun laittaa kynttilöihin valoja, musiikkia taustalle ja jotain suunmukaista pientä... tunnelmat tulevat myötä. Posti sentään kulkee ja tuo joulupostia tullessaan!




Lähestyvää aattoa kohti mennään, pikku hiljaa ja kovalla kiireellä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti