sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Matkamessut ja muuta mukavaa

Matkamessuilta piti haeskella uusia inspiraatioita elämään. Kyllä niitä tulikin!
Paljon oli muutakin väkeä liikkeellä saman asian tiimoilta. Luulimme olevamme ovelia ja jo aamusta olimme siellä valmiina - vaan niin oli moni muukin. No, isoon tilaan häviää tasaisesti... ja katso kummaa, tuttujakin tapasimme. Emme olleet nähneet vuosiin, mutta tuollapa tapasimme. Päivitimme kuulumiset, taas on hyvä jatkaa. 


Kaikkea ihanaa oli, kuten tuo Kerttu Horilan kolmen naisen setti Raumaa mainostamassa. Käykää pitsiviikoilla kesällä, siellä keskustan joessa pulikoivat  naisfigurit oikein valettuina... nämä saviversiot ovat kuulemma uimahallin somisteina.Minä taidan hieman "fanittaa" niitä pitsiviikkoja...

Ulkomaille suuntautuvia matkojakin kävimme itseasiassa haistelemassa, mikäpä meitä nyt pitelisi, kahta aikuista joutilasta. Katsotaan nyt, mitä tästä kehittyy...
Esittelijöillä täytyy olla lehmän hermot kuunnellessaan kaikenmaailman ihmisien matkakertomuksia ja tarinoita siitä, kuinka kokenut ja asiantunteva henkilö edessäsi seisookaan kertomassa esittelemäsi paikan todellisen luonteen"... Joka toisen näistä "asiantuntijoista" olisi voinut vetää kölin alta. 

... kun on tuo kevätkin tulossa vähitellen! Mikäli on merkkeihin uskominen, sieltä se tulee - tänäkin vuonna. Ekat siemenkatalogit tulivat jo ennen Nuuttia. Sain viikolla ystävältä ihanan puutarhapäiväkirjan. Siinäpä sitä taas on tälle vuodelle luettavaa ja merkattavaa.. unelmalaatikkokin piti kaivaa esille, ettei jää viime tippaan. 


Matkamessuilla oli jaossa kaikenlaista sälää, kuten messuille kuuluukin. Jokseenkin myötähäpeää tunsin ahneudenpuuskien vaivaavien lähimmäisten käyttäytyessä kuin sokerihumalaiset mettiäiset. 
Eläköön! Joku esittelijä oli keksinyt ämpäreitäkin jakoon laitettavaksi... muutama mamma hyvin onnellisena kulki ämpäri käsivarrella tungoksessa. Olivat onnistuneet saalistamaan itselleen katetta pääsylippuun. Ämpäriin sitten sujauteltiin karamellejä kourakaupalla ohi esittelijöiden nokan, käärittiin muovikasseja rullalle ja kaikki muukin otettava kelpasi! Väittäisin, että nämä hamstraajamuorit eivät lantistakaan luovu matkailun hyväksi ilman suurta vääntöä. Karavaanarimuoreja ovat, jotka käyvät ABC-huoltamoilla pesuilla, syövät omia eväitään peltimökeissään vaatien palveluja levähdysalueille. Eikä makseta mitään. Vauvanhoitohuoneesta vielä käännetään käsipaperia kassiin, on millä autossa paikkoja pyyhkii. Välillä tosin on ikäviä huoltamonpitäjiä, jotka laittavat kiinteitä pyyhesysteemejä...

No, mutta nythän tuli rutinat! 

Nyt vielä hetki kalastellaan, ihmetellään talvea ja suunnistetaan kohti kevään valoa, josta nyt jo pilkahduksia näkyykin!



 "ja tämä oli sitten siitä pienemmästä päästä saaliista... näkisitpä sen, joka pääsi irti"


                                     Iloa ja valoa kaikille jotka tämän lukivat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti