sunnuntai 8. tammikuuta 2017

"Mitä kohtaa et ymmärtänyt..."

Ihmisen tulee pohdiskella asioita, toisia oikein huolella. Tästä huolimatta tai siitä johtuen löytyy itseltäni ymmärtämättämyyden pimeää aluskasvillisuutta ainakin seuraaviin asioihin:



Sellaisia ovat nyt tällä hetkellä esimerkiksi soittoajat jolloin saa mahdollisesti kiinni jonkun henkilön sosiaali- ja terveyspuolella. Soittoaikaa vaan ei aina meikäläinen tiedä enkä edes arvaa. Omaiseni saamissa kirjeissä on numero, johon voi ottaa yhteyttä. Vaan, autapa armias, soitinko ei-soittoaikaan! Kuuntelen vihreitä lehtiä monta säkeistöä ja sitten kyllästynyt keskus ilmoittaa, " ettei sieltä nyt kukaan vastaa, kun soittoaikakin meni jo"... Turhauttaa se minuakin. 
Viime viikolla useampi kohtaaminen musiikillisissa merkeissä jonomuskarissa liittyen vuodenvaihteen tarkistusrumbaan. "Kyllä suurin osa ihmisistä tietää ne soittoajat"... ja jestas. Minä olen ainoa tietämätön.



Lapsenlapseni oli luistelemassa kotikonnuillaan. Meni tyttölapsi mailattomalla vuorolla jäälle. Kenttä vilisi nuorukaisia testosteronit mylvien mailat kourassa näiden muitten luistelijoiden seassa. Kentän märkäkorvaisen valvojan mukaan kyse on juurikin mailattomasta luistelusta näitten kohdalla - "eihän niillä ole sitä kiekkoa"... Jannut saavat luistella ja huhtoa lämäreitä mailat kourissa taitokuvioitaan tekevien tyttösten joukossa! Ei siis maila irtoa rukkasesta, on se vallan omituinen vaiva sekin - mailaa voi jättää pois hyppysistään hetkeksikään. Saavat siis toisenkin liikuntavuoron tällä konstilla.  
Onneksi liikuntatoimenjohtaja sai vauhtia asiaan ja luettiin uudelleen mitä se mailattomuus itseasiassa tarkoittaa. Märkäkorvaakin käytiin henkilökohtaisesti tutoroimassa asiasta.  On se tytön äiti vaan sellainen naarasleijona savannitilkulllaan... ja piruetit soljuvat hienosti mailattomassa maastossa. 



Sitten minua ihmetyttää tuo postin touhu! Jos nyt en puhu siitä nurmikonleikkuusta, lumenluonnista tai hoitotyöhön ryhtymisestä kummastelen tätä viimeisintä: 
"Posti lopettaa tiistain postinjaon, jos kaikki posti on jo maanantaina jaettu." Luppopäivä luvassa?
Sitäkin mieltä olen, että sote-puoli voisi hoitaa postinjakamisen nyt kun posti on tulossa sote-puolelle. Jospa tällä konstilla hoituisi molemman puolen asiat. 



Panoraamakatto henkilöautossa. Voi, tule ja puserra!! Minä en tapani mukaan tätäkään käsitä. Mitä ihmeen virkaa sillä on oikeasti? Talvella siinä on lunta ja jäätä, ennenkaikkea: voi helvata, jos kuskit taivaita ihailevat ajellessaan! Revontulia yöaikaan?? Apuva. Mikäli joku keksii sille todellisen merkityksen, kertokoon. Siihen asti pidän kulmia koholla. 


Päätän listani näille maille ja otan viimeiseksi kalanhoitomaksun palautumisen eläkeläisille. Seniorimiehet (ja naisetkin) kalastelevat innokkaasti edelleen. Samaa ei voi sanoa nuoremmasta polvesta. Tästä syystä valtion tulot ovat jääneet tältä osin vähille ja mistäpä muualta maksumies saadaan? Palautetaan eläkeläisten saama vapautus taas maksullliseksi kalastukseksi. On niin kuin varmaa tuloa. Perkules.


Ja kalastamisesta vielä sen verran, että opetetaan niille muualta tulleille kalastaminen. Lopetetaan Vietnamin ja Viron kalojen kiskominen Suomeen. 
Omat järvet ovat täynnä hyvää kalaa, sinne vaan ukkoja lapsenlapsineen kalastamaan väristä riippumatta. Särvintä tulee ja kunto pysyy hyvänä. Tiedä, jos toisille ammatti syntyisi tästä hommasta...kaupaksi käy varmasti. Nythän kala on varsin hintavaa herkkua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti