keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Kun ei mikään ole hyvin

Toukokuiset hellepäivät ovat jotain luksusta meille kaikille. Lämpöä riittää vielä työpäivän jälkeenkin ja elämme kuin etelässä.


Nyt ovat kukassa hyvin monet sellaiset lajit, joiden loistoa pääsee nauttimaan vasta viikkojen kuluttua. Mitä jää juhannukseen...?


Loma-ajoista toukokuu minun työvuosinani hoitopuolella ei ollut niitä suosituimpia aikoja. Pienellä väännöllä listan vapaat toukokuuviikot täyttyivät. Pitkin hampain oltiin jossain kohdin. 
Itse henkilökohtaisesti olin aikoinani onnellinen toukokuun vapaista, olenhan puutarhaihmisiä. Sain tehdä pitkää päivää omisssa aikatauluissani rakkaan harrastuksen parissa.


Tässä hiljattain oli perjantainen puhelintoivekonsertti radiossa ja siellä eräs soittaja levytoiveensa ohella kertoi olevansa lomalla. Ohjelman juontaja onnitteli hyvästä loma-ajankohdasta ja kyseli kaikenlaista. Soittaja kertoi joutuneensa pakotetusti ottamaan tämän ajankohdan lomalleen. 
Juontaja totesi lähetyksessä lomailmojen ainakin olevan mitä upeimmat, niin tämä nillttäjä sanoin säiden olleen "kohtuulliset". Siis kohtuulliset!!? Voi tätä sankaria. Kokonaisuutena viime kesään ei tällaista komeutta säiden taholta ollut kuin nyt ja tämä vallitseva ihanuus ei tyydytä.
Mistäs sitten kiikastaa? No, kun pomo määräsi. antoi vielä tällaisen upean sään, ettei voi edes valittaa. Mahtaa piruuttaa lomilta palatessa kun kaikki puhuvat vuosisadan toukokuusta ja siitä, että lomaiitpas juuri hyvään aikaan. Ei taida olla hyvä juttu? Kääntäisi nyt voitokseen tämän....jos osaa.


 Nyt on kukkia siellä ja täällä. Toivottavasti pölyttäjiä löytyy, sillä muuten meidän "Helmiinaan" ei ole tulossa omppuja. Kohdin ei koskaan... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti