tiistai 15. toukokuuta 2018

Lomalla jossakin päin Suomea...

Lomakautta eletään jo täysillä. Voi sitä onnenpossua, joka lomien kiertolistoilla on saanutkin osakseen tämän toukokuun alun, jota ei suin surminkaan haluttaisi. Jonkun se vaan on pakko ottaa, tasapuolisuutta kun harrastetaan jossain päin. Nyt ilmoista johtuen on kateuskertoimet huipussaan!


Omassa ja jokseenkin värikkäässä työhistoriassani olen ollut työntekijän asemassa sekä esimiehenä. Kiertolistojen tasapuolisuutta puolustan kummaltakin kantilta katsoen. Aina on mielensäpahoittajia, joiden ainoa oikea lomakausi on vain ja ainoastaan heinäkuu ja piste. Edes jonkinlaiseen tasapuolisuuteen kesän suhteen pääsee kierrättämällä lomia ja nekin, jotka kaikenlaisia taisteluita välttelevät saavat näin tehden joskus sen himoituimman paikan. 


Työtehtävistä johtuen joidenkin on ollut aina itsestäänselvyys lomailla heinäkuussa, ehkä siellä firmassakin on siihen aikaan kaikkein hiljaisinta? Työtehtävätkin voivat olla sellaisia, että niitä voi seisottaa jonkin viikon ilman isompia harmeja.Nämä ihmiset eivät varmaankaan ymmärrä tätä lomataistelua?

Hoitopuolella se yhtä aikaa lomailu ei vaan ole sujunut. Eipä voi hoidettavia jättää kuukaudeksi keskenään toimimaan jotta työväki saisi neljä viikkoa lomaa keskellä kesää... onneksi vuodet ovat lähteneet muuttumaan myös sään puolesta. Ei heinäkuu enää ole tae mistään.


Mielensä sitten pahoittanut ja lomalistalla muualla kuin heinäkuussa oleva saattaa käyttää mielestään aseista pahinta, hankkiutumalla sairauslomalle. Tätä toimintamalliakin olen seuraillut. Näin sitten se "lomakausi" on kohdillaan ja ensi vuonna sitten on vaatimassa taas jotain muuta, kunnes natsaa se paikka "oikeassa lomakaudessa", heinäkuussa. Mikään ei ole niin kekseliäs kuin ihminen. Paitsi toinen ihminen. 


Vaan mitä teki Luoja tänä vuonna? Antoipa sellaisen hellekauden "väärään aikaan" lomakautta ajatellen että ei paremmasta tietoa... nythän tästä loma-ajasta ei voi valitella....lämpöä, aurinkoa, eikä hyttysistä tietoakaan! Pirullistahan on ihmisen elo kun mikään ei ole niinkuin ennen...

Kannattaa varmasti nauttia, oli lomalla tai ei. Sen verran skeptinen olen, että en jaksa uskoa tämän onnen jatkuvan syyskuun loppuun. Lomakauteen mahtuu kaikenlaisia lomia, niin sään kuin muunkin puolesta. Peiliin katsoen löytyy usein se kaikkiin asioihin vaikuttavin tekijä. 

Kaikki ulos nyt, olittepa lomalla tai loman vieressä. Suomen suvea pitää kuulostella...linnut ovat vauhdissaan, puut tuoksuvat...kukkia nousee..korvasieniä... pysyttekö edes perässä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti