keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Haaveileeko sinun lusikkalaatikkosi?


Yksi halvimmista harrastuksistani on seurata ajan ilmiöitä lehtien ja kaikenlaisten uutisointien esittämänä. Niissä meiltä odotetaan erilaisia toimintoja, vaaditaan ostamaan tai osallistumaan. Minä toimin ikuisena vastaväittelijänä. Ei minun tuota ostaa tarvitse, en halua omistaakaan, mutta kiinnostunut voisin olla.


Jokin aika sitten oli vauhdissa konmarilaisuus. Tavaraa lähti roskiksiin, kirppareille tahi siirtyivät huushollista toiseen. Ei-konmarilaiset mieluusti ottivat vastaan. Avonaisin kaapinovin näytettiin kuvia yksinään värjöttelevästä paitapuserosta sekä kausikengistä, joita oli vain yhdet kutakin sievässä rivissä. Hienoa hänelle, joka tähän pääsi.


Astetta kovempi oli kuolinsiivoukseksi julistettu kodintyhjennys. Nimestäkin voi päätellä, että nyt viimeistään kotia tyhjättiin. Kirppareita kiertävänä olen pannut merkille, että sinnehän ne siivouksen tuotteet ovat päätyneet. Toisen roska, on toisen aarre. Surullista on katsoa todellista kuolinsiivousta, jossa upeita käsitöitä tuodaan pois nykykodista. Eivät sovi sisustukseen, eikä ajatusmaailmaankaan. Pilkkahinnalla kaupataan välillä erittäin suuritöisiäkin tekeleitä. Tämmöistähän se sitten on, maailmanmeno.


Viimeiseksi tässä luin lusikkalaatikon järjestämisestä oikein. Oikea rytmi on kuulemma HAA-VEI-LU. toisin sanoen järjestys oikeaoppisesti kuuluu olla haarukat, veitset, lusikat. Tämä tieto nyt tässä muillekin jaettavaksi. Minullapa ei ole tuolla tavalla, enkä kyllä tapojani muutakaan. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti