maanantai 1. lokakuuta 2018

Kaapin takana on nainen

Sisustamiseen kuluu paljon aikaa suunnittelun merkeissä, hinta-laatusuhteen vertailua (ainakin pitäisi) sekä sitä itseään, nimittäin rahaa. 

Mikäli on sisustuslehtiin ja TV:ssä pyöriviin ohjelmiin uskominen on koko elämä sen kaikkein kauneimman kodin etsimistä. Yleensä toisten kodeista. Lähempääkin löytyisi, mikäli olisi tyytyväinen olotilaansa. Toisinaan juttuja katsellessa tulee mieleen sellainen juttu, että talon isäntää, sitä Kake Kaivinkoneenkuljettajaa,  ei näy jutuissa kuin jossain takaviistossa vilaukselta... aurinkoinen hymy huulillaan on talon emäntä esittelemässä valkeaa unelmaansa. Miten mies asettuu näihin raameihin? Onko tämä näkymä hänenkin mielestään niin ihkua? 
Miesmaku sisustuksessa..? Eteisen seinät, arkiolohuone ehkä...varsinaisiin tiloihin ei taida olla miesmakua luvassa. Ne ovat naisten juttuja. 


Tyytyykö Kake sittenkin olemaan pelkkä lompsankuljetin tässä projektissa?? Miten raavaan miehen saa asettumaan valkeaan unelmaan mukisematta?? (Silläkö.. :)?) Useimmiten näin on. Sitten vielä sanotaan, että tuon se valitsi, en minä olisi ikinä sitä noin laittanut. Uskaltaako rouvalle sanoa samaa hänen valinnoistaan?? Tuskinpa...

Sisustamiseen liittyen, luin juuri aamupalakaapista, jonne olisi kuulemma mukava koota aamun kiireessä tarvittavat tarjoilut välineineen.... olisivat siten yhdessä paikassa. 
Miten olen tullut toimeenkaan ilman tuollaista!! Omat vauhdikkaat ruuhkavuoteni vuorotyöjaksoineen ja kaikkine harmituksineen olen joutunut  avusta olemaan paitsi.... eipä ole siis iso ihmekään, että tällaiseksi tulin. Nyt on myös uusi trendi tulossa, mikäli juttuihin on uskominen, arvostetaan persoonalllista kotia! 
Saa värit räiskyä ja sisustus olla niinniin erilainen kuin Mirkun tai Lissun kodeissa. Toisinaan kyllä toivoisin, että esiteltäisiinkin Markun sekä Lassen koti, jossa mies saa päättää kaapin paikan - sekä värimaailman. Rouvaa voisi esitellä siellä takavasemmalla vain pienimuotoisesti. Leikitäänkös me naiset edelleenkin leikkimökkileikkiämme, jossa "tämä lähtis nyt ostamaan jotain uutta kaappia ja sä iskä jäät tänne koiran kanssa..." 

Sitten kun "tämä taas tulisi kotiin, katsotaan yhdesssä sille kaapille paikkaa"... tarkoittaa oletettavasti sitä, että iskä kokoaa ja nostaa kaapin sille määrätylle paikalle. "Sitte kun tämä on laittamassa sitä huonetta muuten kuntoon, voisi iskä mennä tekemään meille ruokaa uudella grillillään..."

Eihän se ole iskä eikä mikään, ellei hänellä ole panssarivaunun kokoista grilliä terassin kupeessa. Siellä se iskä grillaa niitä ikuisia maissintähkiään, jotka ei nyt kyllä maistu hongalle eikä haavalle. Paistaahan hän toki pihvejäkin. Runsaasti jollain töhnällä voideltuja lihaklönttejä. 
Vaan ei pääse iskä lehtien palstoille esittelemään näppäriä konstejaan puhdistaa panssarivaununsa paistoritilöitä. Niiden pesu- ja puhdistusinkkejä ei kyllä löydä mistään... ja taitaapa se putsauspuoli olla yhtä harvinaista kuin puuhevosen jätös. 
Siltä vaikuttaa lähipiirejäkin seuratessa. Grillaajamestareita löytyy kyllä, mutta mahat täynnä oleva kansa haihtuu varpusparven tavoin mikäli pitäisi grilliä putsata.Voihan sitä ostaa uuden masiinan entisen kyrsäännyttyä piloille. "Sitten tämä keittäis kahvit ja istuttais portailla fiilistelemässä ..." Tai sitten "Tää vois istua ihan rauhassa sisällä naisten kanssa.." ...ja "tämä vois kaataa konjakitkin laseihin." .. Niihin persoonallisiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti