sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Ajan virrassa

Muistovärssykirjaa selatessani löysin serkkujenkin kirjoituksia. Lare (salanimi) oli oppikoulussa ja sitä viisaudensiementä hän meille muille pienemmille jakoi jatkuvasti. Opin puijaamisenkin (hän tarkoitti toisen hölmöttämistä eri asioiden tiimoilta). Hauskin muisto hänestä on mielessäni sellainen kun mennessämme tyttöporukalla hakemaan hänen siskoaan leikkeihimme mukaamme, istuu Lare rappusilla tärkeän näköisenä. Viiden tytön parvi kaarena rappujen juurella ja Lare istuu räpyttelemässä silmiään oikein urakalla. Oppikoulussa oli kerrottu, että joka sekunnilla kuolee yksi kiinalainen. Opettaja oli antanut demonstraation asiasta, että jokaisella silmänräpäyksellä tämä tapahtuu. VAU! 
Mekin tapoimme hetken kiinalaisia, mutta ei kovin hauska juttu sitten ollutkaan pitemmän päälle. Ei oikein voinut tehdä mitään muuta samaan aikaan ja päähän alkoi sattumaan. Miksi nähdä vaivaa, kun asia tapahtuu ilmankin. Lare oli siis vain hetken tähti. 
Larea en ole nähnyt vuosikymmeniin, maailma on meitä paiskonut eri suuntiin. No, jos jos honkkeli-mossesta mies on tullut, veikkaanpa hänen olevan yhtä miehekäs kuin pystyyn nostettu pulkannaru. 

Ajan määreissä minuutti olisi seuraavana.

Mitäs siinä sitten tapahtuisi? Kuulin juuri hiljattain, että mereen kipataan joka minuutti jäteautolastillinen muovirompetta! Siis jokainen minuutti sinne menee ongelmajätettä, jonka minä täällä saatan löytää tonnikalapitsan lisukkeena. Lisänä rikka rokassa?? Voi perkules. 

Toinen paha juttu minuutista oli se tieto, että joka minuutti kuolee maailmassa joku lapsi/nuori kännykän käytön aiheuttaman huomiokyvyn menettämisen seurauksena. Nämä täysin turhat kuolemat surettavat, kovin on kännykkä kiinni ihmisesssä - oma turvallisuuskin on toisarvoinen juttu.

Joku puhui eilen, että on kuin kevät olisi tulossa. Auringon aiheuttama optinen harha... Keväällähän alkaa taas puhe koiranjätöksistä, on varma merkki ajan pysyvyydestä ja vuoden kierrosta. 

Sitä kevättä tässä sitten odotellaan ja ohessa oleva teksti olkoon kevään avaukseen liittyvää. Murteesta voitte päätellä ilmansuuntaa.
Eikös se päivä ole jo kukonaskeleen verran pidentynyt?



   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti