sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Vuokralle tarjotaan!

Miljoona linnunpönttöä - kampanja on hieno asia! Aivan kohta on käsillä kotipesän etsintä ja asuntoja vaillaolevia lintusia on valtavasti. Meillä tässä pihapiirissä käy valtaisa kuhina lähiaikoina kun ensimmäiset alkavat varailla paikkojaan. Taitaa tässä olla jokunen ympärivuotinen asukkikin.

Lintumaailma on sikäli julmaa, että mm. sinitiaisen valitseman pesäpöntön valtaa uudelleen kirjosieppo välittämättä allaan olevasta jälkikasvusta. Ainakin pesien suuaukkojen suhteen pitää olla tarkkana, vaan välillä tuntuu, ettei sekään auta. Myös orava ja tikka tulee huomioida. Orava, vaikka onkin niin ihana - on tosiasiassa pörröhäntäinen rotta. 

Meille tuli viime vuoden puolella uusia pönttöjä kymmenkunta entisten lisäksi. Numeroimme ja nimesimme pöntöt saadaksemme itsellemmekin huvia. On mukava jutella, että onkos Virtasilla jo lapsia, näkyikös vuokramökissä uusia tulijoita, olikos kutosessa sinitiaisia, jne...??

Pidämme asukkaista kirjanpitoa ja iloitsemme jokaisesta tulijasta. Tietäähän se aina pari hyttystä ja öttiäistä vähemmän joka kesä!


Tässä yhteydessä tuli mieleeni naapurikunnasta kuulemani juttu, ikäänkuin liittyen näihin muuttotouhuihin...
Siellä maatalon isäntä jutteli maahanmuuttajan kanssa, koska oli ollut juttua, että ystävällisesti pitäisi suhtautua. Kielitaito taisi olla esteenä, vaan miten toimii suomalainen? Hänhän aloittaa puhumisen isommalla fontilla parantaakseen ymmärrystä. Kun tämäkään ei auttanut, totesi hän, ettei taida kaikki olla kotona..."no, vasta puoliviisipuoliviisi, innostui vieraskielinen. 
Oli tämä onnetoinen vielä jatkanut, että haluaa tulla ja olla suomalainen. Tästäpä hämäläinen isäntä vallan hermostui ja ilmoitti, että "sitte vasta olet suomalainen kun osaat selittää sianjalan ja jalansian eron"! (Ääntämys oli juuri noin)

Taas sitä tänäänkin jotain opittiin, vaikkei sivistytty... "isännälle pitkää ikää ja emännälle perä leviä"...palmusunnuntaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti